Vandaag werd ik getriggerd door een artikel van een grote uitzendorganisatie en popte na het lezen van dit artikel direct de titel naar deze publicatie op te weten “Werving naar Talent of Talentontwikkeling werven”.

We lezen het overal het werkloosheidspercentage bereikte in het eerste kwartaal het laagste niveau namelijk 3,4%. De toenemende spanning op de arbeidsmarkt wordt veroorzaakt door meer vacatures. Het aantal openstaande vacatures steeg met 13.000 tot 277.000.

Werving & Selectie bureaus draaien overuren, recruiters zijn niet meer aan te slepen en dit alles om organisaties te helpen bij het vinden van Talent. Dat wij allen in dezelfde vijver aan het vissen zijn onder andere op allerlei vacature sites, Linkedin en Social Media, schijnt weinig uit te maken kijkende naar de schreeuwende vraag om Talent. De ene advertentie is nog creatiever opgezet als de andere om het beloofde goud te vinden. Echter de 100% match is inmiddels een illusie. En voor de recruiters die het nog niet hebben begrepen het selecteren op basis van kennis, ervaring en competenties levert echt te weinig Talent op.

Juist het selecteren op basis van houding, gedrag en lerend vermogen zal organisaties gericht op de toekomst en groei verder helpen. Maar wat is lerend/leervermogen dan eigenlijk?

de mate waarin je in staat bent op nieuwe informatie op te nemen en deze ook in de dagelijkse praktijk toepassen

Het is dus beter om op zoek te gaan naar de verbogen talenten of mensen met een goed leervermogen. Oftewel de wens en de mogelijkheid om snel te groeien en iemand zijn set aan vaardigheden aan te passen om ook op lange termijn inzetbaar te blijven.

En dit betekent eveneens dat de werkgevers zullen zich moeten gaan inspannen voor personeelsbehoud, zodat de Talenten en de verbogen Talenten niet overstappen. Ontwikkeling en groei van het zittende personeel, maakt strategisch opleiden binnen organisaties een noodzaak om toekomstproof te blijven.

Mijn boodschap naar bedrijfsleven Nederland is dan ook 

investeer in Talentontwikkeling en werf gerenommeerde bureaus die u hierbij kunnen helpen

Al 20 jaar helpt CMI organisaties in trainings- en ontwikkelingsvraagstukken. In gesprek met ons komen voor een advies in uw talentontwikkeling, wij staan u graag te woord.

Bronnen: RTLZ, CBS, 2019 skills revolution 4.0., competentievoorbeelden.nl Tekst: Bionda Honig bc

WhatsApp chat