Credit Management – 2 dagen

In de training Credit Management geven we je een duidelijk beeld van alle aspecten die gerelateerd zijn aan Credit Management in organisaties. Daarnaast leer je hoe Credit Managementbeleid dient te worden afgestemd op de (strategische) organisatiedoelstellingen.

Maximaal 12 deelnemers

2 dagen

€ 995,00 excl. btw

Scoort een 9+

Debiteurenbeheer

In de training Credit Management geven we je een duidelijk beeld van alle aspecten die gerelateerd zijn aan Credit Management in organisaties. Daarnaast leer je hoe Credit Managementbeleid dient te worden afgestemd op de (strategische) organisatiedoelstellingen.

Hierdoor krijg je inzicht in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede invulling aan de Credit Management afdeling te kunnen geven. Na afloop van deze training ben je goed in staat zelfstandig een afdeling te vormen, hierin structuur aan te brengen en de afdeling resultaatgericht te laten functioneren. Ook ben je in staat deze afdeling financieel te onderbouwen.

 • Senior Debiteurenbeheerder
 • (Interim) Credit Manager
 • (Interim) Credit Consultant
 • Leidinggevende
 • Financieel Manager en CFO
Na afloop van deze training:

 • Heb je jouw inzicht en kennis vergroot in de verschillende deelaspecten van Credit Management
 • Heb je jouw inzicht, kennis en vaardigheden met betrekking tot de strategische elementen binnen Credit Management vergroot
 • Ben je in staat het kredietbeleid te bepalen, te analyseren en bij te sturen, in samenhang met het ondernemingsbeleid
 • Heb je inzicht in kredietkosten en kunt je deze berekenen
 • Beschik je over inzicht in de voortgang en kunt je deze cijfermatig onderbouwen
 • Bent je zelfstandig in staat een Credit Management afdeling op te zetten
 • Credit Management en de verschillende deelaspecten
 • Organisatiedoelstellingen en kredietbeleid; hoe stem ik ze op elkaar af?
 • Administratieve Organisatie en informatiebeheer
 • Credit Management en de Administratieve Organisatie
 • Inrichten van een Credit Managementafdeling, hoe doe ik dat?
 • Inzicht in kredietkosten en de berekening daarvan
 • Hoe bewaak en rapporteer ik de voortgang?
 • In de praktijk oefenen van het geleerde (gesimuleerde cases)
Trainingsdata Plaats
6 en 10 oktober 2024 Utrecht of Incompany
Code: CM
Prijs: € 995,00 excl. BTW
Examenkosten: nvt
Groepsomvang: maximaal 12 deelnemers
Duur: 2 dagen

Zij ging je al voor

‘Ik koos voor CMI vanwege de variatie in lessen en de aandacht voor de mens.’

Sakina vergeleek, voor ze zich inschreef bij CMI, andere aanbieders. ‘Ik zocht een opleiding met meer dan alleen de harde cijfers en theorie, met ook veel aandacht voor de mens.’ En dat bleek in de praktijk ook te kloppen. ‘Ik vond de lessen emotionele intelligentie, conflict hantering en verandermanagement heel waardevol. Er kwam veel zelfreflexie aan bod. Ik vind het belangrijk om daar actief mee aan de slag te gaan, alleen dan kan je stappen maken.’

Interactieve lessen
‘Raimond en Jurgen zijn fantastische docenten. Raimond heeft een hele natuurlijke manier van lesgeven en Jurgen brengt veel praktijkervaring mee. Er is veel ruimte voor dialoog en de lessen zijn interactief. Er staat niet drie uur lang iemand voor de groep te zenden. Je werkt samen met de andere studenten. Je leert van elkaar en deelt ervaringen. Het is interessant te zien hoe anderen een bepaalde case aanvliegen.’

Doen!
‘Tegen mensen die twijfelen of ze naast hun baan aan deze opleiding willen beginnen, zou ik willen zeggen: Doen! Het is prima te doen naast je baan!’

Eerst een offerte aanvragen voor je werkgever?

Veel werkgevers hebben budget beschikbaar voor scholing. Maar dan moet je inderdaad eerst een offerte laten zien. Vraag de offerte hieronder aan en hopelijk zien we je snel!

Offerte aanvragenInschrijven

Studieadvies

Eerst iemand spreken voor een advies op maat? Of gewoon om te kijken of deze opleiding bij je past? Bel naar (079) 343 92 56. Of mail naar info@cminstituut.nl

Ervaringen van anderen

Laat je inspireren door de verhalen van anderen.

Over de trainer

Raimond Honig MBA is Chief Operating Officer bij de Masters Group BV. Daarnaast is Raimond deeltijd verbonden aan opleidings- trainings- en coachingsbureau CMI BV in Zoetermeer.

Zijn zeer praktische en kritische inslag maakt dat hij als ondernemer en als trainer/coach verfrissend en resultaatgericht werkt. Hij deed uitgebreide ervaring op in de zakelijke dienstverlening, gaf jarenlang leiding aan een consultancykantoor en is daarna het ontwikkelingspad ingeslagen. Raimond studeerde opleidingskunde en behaalde cum laude zijn mastergraad in de bedrijfskunde. Ook volgde hij nationaal en internationaal allerlei opleidingen en trainingen.
Hij schreef zelfstandig en in co-auteurschap 7 boeken. Momenteel schrijft hij in co-auteurschap aan zijn achtste boek: ‘De financial als Businesspartner’.

Raimond is gecertificeerd lid van de International Board of Certified Trainers, gecertificeerd Personal Coach (CPC), Gecertificeerd Budgetcoach, Schuldhulpverlener en NOC/NSF gecertificeerd Vechtsportleraar (KSS3).
Naast zijn werk is Raimond actief als vechtsportleraar en reist en fotografeert hij graag. Raimond is getrouwd met Bionda en de trotse vader van dochter Joy (1995) en zoon Robin (2008).

Meest gestelde vragen

Wat kost het?
De prijzen zijn bovenaan de pagina te vinden. Onze prijzen zijn exclusief BTW maar inclusief boeken, locatie en drank-en lunch/ diner faciliteiten.
Op welke locatie?

Wij werken met een vaste partner Aristo Zalen Centrum in Utrecht. Aristo ligt naast het station Lunetten en dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Naast het pand is er voldoende gelegenheid tot parkeren. De locatie voor maatwerk/incompany programma’s stemmen wij samen met elkaar af.

Zijn incompany trainingen mogelijk?
Heb je een specifieke trainings- en/ of opleidingswens dan verzorgen wij deze voor ujeop maat. Je trainings- en/of opleidingsvraagstuk wordt volledig afgestemd op je gewenste doelstellingen en opleidingsbehoeften. Wij bieden zowel klassikale trainingsvormen als Blended Learning of E-learning mogelijkheden op maat voor je aan. Op deze manier ben je gewaarborgd van een strategische partner in opleiden en werken wij graag met je samen aan de ontwikkeling van jouw organisatie en mensen. 
Kan ik mij in mijn eentje aanmelden?
Ja, je kan je voor ons open programma alleen aanmelden of met meer collega’s. 
Kan ik mij samen met collega's aanmelden?
Ja, voor ons open programma kan je je samen met collega’s aanmelden of alleen. Zijn er vijf of meer collega’s dan is Incompany vaak een goedkopere oplossing, vraag naar de mogelijkheden.
Moet ik cursusboeken aanschaffen?
Onze boeken en studiemateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Wanneer weet ik of een training/opleiding door gaat?
Vier weken voor de startdatum van een training en/of opleiding, ontvang je van ons een definitieve bevestiging van de start. Mocht het onverhoopt eens zo zijn dat een training door bijvoorbeeld te weinig deelnemers niet kan plaatsvinden, dan informeren wij je eveneens.
Wat zijn de regels om een training/opleiding te annuleren?
Wil je een boeking bij ons annuleren, dan kan dat volgens onze regels beschreven in onze Algemene Voorwaarden.
Ontvang ik een certificaat of diploma?
Ja, na afronding van een training ontvang je een certificaat en na afronding van een opleiding ontvang je een diploma. Na afronding van onze Post-HBO Leergang ontvang je zelfs een erkend diploma Credit Professional op PostHBO niveau, wordt je opgenomen in het Landelijke Register van Deelnemers van de SPHBO en heb je recht op het voeren van de geregistreerde titel RCP.
Wat is jullie betalingstermijn?
Wij  hanteren een betalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum op onze factuur.

Download hier gratis de leaflet.

Vul onderstaand formulier in en ontvang de leaflet van deze opleiding.

WhatsApp chat