Opleiding budgetcoach – 6 lesavonden + 1 examendag

Heb je de ambitie om budgetcoach te worden en zoek je meer dan alleen een geschikte cursus Budgetcoach? Dan is onze Budgetcoach opleiding een uitstekende keuze. In de opleiding Budgetcoach leer je hoe je cliënten kunt coachen naar een grotere mate van zelfredzaamheid.

Maximaal 12 deelnemers

6 avonden

€ 1.495,00 excl. btw

Examenkosten: €225 excl. btw

Opleiding budgetcoach

Steeds meer mensen komen in financiële problemen doordat ze het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Er wordt stelselmatig meer geld uitgegeven dan er binnenkomt en hierdoor ontstaat onbalans. Uiteindelijk is het inzicht in de financiën volledig weg.

De diensten van de budgetcoach worden hierdoor steeds belangrijker. Als budgetcoach leren wij je hoe je mensen met financiële- en/of budgetproblemen zelfstandig verder helpt om het inzicht weer terug te krijgen en orde op zaken te stellen. Zo voorkom je verdere problemen of het uiteindelijk belanden in de schuldhulpverlening. We leren je hoe je dit doet op een coachende in plaat van een adviserende manier. Tijdens deze zeer praktijkgerichte Budgetcoach opleiding is er ruimschoots tijd voor onderwerpen als coachingsvaardigheden, gedrag en inzicht in emoties.

De Budgetcoach opleiding is bedoeld voor iedereen die zich op een coachende en begeleidende manier wil bezighouden met mensen met financiële problemen op een intensievere manier dan een cursus budgetcoach kan bieden. Daarnaast is de opleiding budgetcoach zeer geschikt voor:

 • maatschappelijk werkers
 • medewerkers bijzonder beheer
 • ambtenaren sociale zaken
 • re-integratie medewerkers
 • bank- en verzekeringsmedewerkers
 • verhuurconsulenten
 • medewerkers personeelszaken
Na afloop van deze training:

 • Heb je inzicht in budgetcoaching in het algemeen
 • Krijg je inzicht in de financiële huishouding van mensen resultaten
 • Cursusmateriaal aangevuld met eigen vakliteratuur
 • Weet je welke onderliggende oorzaken en gedragpatronen ten grondslag liggen aan financiële problemen
 • Heb je inzicht in gedragsverandering en emoties van mensen
 • Beschik je over instrumenten om als budgetcoach op te treden
 • Heb je inzicht verkregen op welke manier kosten kunnen worden bespaard en verdere problemen kunnen worden voorkomen
 • Ben je beter in staat de verschillende mogelijkheden aan cliënten duidelijk te maken en over te dragen.
 • Inzicht in schulden binnen Nederland
 • Oorzaken van schulden en soorten schulden
 • Budgetteren, het opmaken van de balans
 • Waar kun je allemaal terecht met je schulden?
 • Wat als de problemen te groot zijn?
 • Hoe zorg je dat je cliënt nooit meer rood komt te staan?
 • Hoe ontstaat ons gedrag en wat leren we van emoties?
 • Welke vaardigheden moet ik als budgetcoach bezitten?
 • Competenties van de budgetcoach
 • In de praktijk oefenen van het geleerde (gesimuleerde cases
 • Examen
Trainingsdata Plaats
Op aanvraag en enkel incompany Incompany
Code: BC
Prijs: € 1.495,00 excl. BTW
Examenkosten: € 225,00 excl. BTW
Groepsomvang: maximaal 12 deelnemers
Duur: 6 lesavonden en 1 examendag

Zij ging je al voor

‘Ik koos voor CMI vanwege de variatie in lessen en de aandacht voor de mens.’

Sakina vergeleek, voor ze zich inschreef bij CMI, andere aanbieders. ‘Ik zocht een opleiding met meer dan alleen de harde cijfers en theorie, met ook veel aandacht voor de mens.’ En dat bleek in de praktijk ook te kloppen. ‘Ik vond de lessen emotionele intelligentie, conflict hantering en verandermanagement heel waardevol. Er kwam veel zelfreflexie aan bod. Ik vind het belangrijk om daar actief mee aan de slag te gaan, alleen dan kan je stappen maken.’

Interactieve lessen
‘Raimond en Jurgen zijn fantastische docenten. Raimond heeft een hele natuurlijke manier van lesgeven en Jurgen brengt veel praktijkervaring mee. Er is veel ruimte voor dialoog en de lessen zijn interactief. Er staat niet drie uur lang iemand voor de groep te zenden. Je werkt samen met de andere studenten. Je leert van elkaar en deelt ervaringen. Het is interessant te zien hoe anderen een bepaalde case aanvliegen.’

Doen!
‘Tegen mensen die twijfelen of ze naast hun baan aan deze opleiding willen beginnen, zou ik willen zeggen: Doen! Het is prima te doen naast je baan!’

Eerst een offerte aanvragen voor je werkgever?

Veel werkgevers hebben budget beschikbaar voor scholing. Maar dan moet je inderdaad eerst een offerte laten zien. Vraag de offerte hieronder aan en hopelijk zien we je snel!

Offerte aanvragenInschrijven

Studieadvies

Eerst iemand spreken voor een advies op maat? Of gewoon om te kijken of deze opleiding bij je past? Bel naar (079) 343 92 56. Of mail naar info@cminstituut.nl

Ervaringen van anderen

Laat je inspireren door de verhalen van anderen.

Over de trainer

Raimond Honig MBA is Chief Operating Officer bij de Masters Group BV. Daarnaast is Raimond deeltijd verbonden aan opleidings- trainings- en coachingsbureau CMI BV in Zoetermeer.

Zijn zeer praktische en kritische inslag maakt dat hij als ondernemer en als trainer/coach verfrissend en resultaatgericht werkt. Hij deed uitgebreide ervaring op in de zakelijke dienstverlening, gaf jarenlang leiding aan een consultancykantoor en is daarna het ontwikkelingspad ingeslagen. Raimond studeerde opleidingskunde en behaalde cum laude zijn mastergraad in de bedrijfskunde. Ook volgde hij nationaal en internationaal allerlei opleidingen en trainingen.
Hij schreef zelfstandig en in co-auteurschap 7 boeken. Momenteel schrijft hij in co-auteurschap aan zijn achtste boek: ‘De financial als Businesspartner’.

Raimond is gecertificeerd lid van de International Board of Certified Trainers, gecertificeerd Personal Coach (CPC), Gecertificeerd Budgetcoach, Schuldhulpverlener en NOC/NSF gecertificeerd Vechtsportleraar (KSS3).
Naast zijn werk is Raimond actief als vechtsportleraar en reist en fotografeert hij graag. Raimond is getrouwd met Bionda en de trotse vader van dochter Joy (1995) en zoon Robin (2008).

Meest gestelde vragen

Wat kost het?
De prijzen zijn bovenaan de pagina te vinden. Onze prijzen zijn exclusief BTW maar inclusief boeken, locatie en drank-en lunch/ diner faciliteiten.
Op welke locatie?

Wij werken met een vaste partner Aristo Zalen Centrum in Utrecht. Aristo ligt naast het station Lunetten en dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Naast het pand is er voldoende gelegenheid tot parkeren. De locatie voor maatwerk/incompany programma’s stemmen wij samen met elkaar af.

Zijn incompany trainingen mogelijk?
Heb je een specifieke trainings- en/ of opleidingswens dan verzorgen wij deze voor ujeop maat. Je trainings- en/of opleidingsvraagstuk wordt volledig afgestemd op je gewenste doelstellingen en opleidingsbehoeften. Wij bieden zowel klassikale trainingsvormen als Blended Learning of E-learning mogelijkheden op maat voor je aan. Op deze manier ben je gewaarborgd van een strategische partner in opleiden en werken wij graag met je samen aan de ontwikkeling van jouw organisatie en mensen. 
Kan ik mij in mijn eentje aanmelden?
Ja, je kan je voor ons open programma alleen aanmelden of met meer collega’s. 
Kan ik mij samen met collega's aanmelden?
Ja, voor ons open programma kan je je samen met collega’s aanmelden of alleen. Zijn er vijf of meer collega’s dan is Incompany vaak een goedkopere oplossing, vraag naar de mogelijkheden.
Moet ik cursusboeken aanschaffen?
Onze boeken en studiemateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Wanneer weet ik of een training/opleiding door gaat?
Vier weken voor de startdatum van een training en/of opleiding, ontvang je van ons een definitieve bevestiging van de start. Mocht het onverhoopt eens zo zijn dat een training door bijvoorbeeld te weinig deelnemers niet kan plaatsvinden, dan informeren wij je eveneens.
Wat zijn de regels om een training/opleiding te annuleren?
Wil je een boeking bij ons annuleren, dan kan dat volgens onze regels beschreven in onze Algemene Voorwaarden.
Ontvang ik een certificaat of diploma?
Ja, na afronding van een training ontvang je een certificaat en na afronding van een opleiding ontvang je een diploma. Na afronding van onze Post-HBO Leergang ontvang je zelfs een erkend diploma Credit Professional op PostHBO niveau, wordt je opgenomen in het Landelijke Register van Deelnemers van de SPHBO en heb je recht op het voeren van de geregistreerde titel RCP.
Wat is jullie betalingstermijn?
Wij  hanteren een betalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum op onze factuur.

Download hier gratis de leaflet.

Vul onderstaand formulier in en ontvang de leaflet van deze opleiding.

WhatsApp chat