Est. 1999 – Heden

Wij zijn het Credit Management Instituut

Z

Vanaf 1999 dé opleider

Z

Ook voor maatwerk

Z

Tastbare resultaten

Z

Effectief en inspirerend leren

Onderscheidend en Leidend

Het Credit Management Instituut (afgekort CMI) is sinds de vorige eeuw een professionele en prominente speler in de Credit Management en Incasso markt.

De Oprichter

Raimond Honig MBA is oprichter van en Managing Partner bij het Credit Management Instituut bv te Zoetermeer. Raimond startte CMI in 1999 en runt CMI sinds eind 2005 samen met zijn levens- en zakenpartner Bionda Honig. Daarnaast vervult hij meerdere adviesfuncties. Zijn zeer praktische en kritische inslag maakt dat hij als ondernemer en als trainer/coach verfrissend en resultaatgericht werkt. Practicus Raimond Honig roert, raakt en confronteert in zijn workshops en trainingen over de echte vraagstukken van het leven.

Hij deed uitgebreide ervaring op in de zakelijke dienstverlening, gaf jarenlang leiding aan een middelgroot consultancykantoor in credit management en is aansluitend het ontwikkelingspad ingeslagen. Hij ziet het als zijn missie mensen aan het denken te zetten en in beweging te krijgen. Hij doet dit onder andere middels workshops, presentaties, trainingen, spreekbeurten en persoonlijke coachingstrajecten. Zijn stijl kenmerkt zich door respectvol te confronteren, kortom individuen uit te dagen het optimale uit zichzelf te halen.

Raimond studeerde opleidingskunde en behaalde cum laude zijn mastergraad in de bedrijfskunde. Daarnaast volgde hij nationaal en internationaal allerlei opleidingen en trainingen op het gebied van ontwikkeling en training, coaching, verandermanagement, credit management en schuldhulpverlening. Hij schreef tot dusver zelfstandig en in co-auteurschap zeven boeken. Zijn voorlaatste boek: “Strategisch Werkkapitaal” is genomineerd tot managementboek van het jaar 2014!

Raimond is gecertificeerd lid van de International Board of Certified Trainers, gecertificeerd Personal Coach (CPC), Gecertificeerd Budgetcoach en Schuldhulpverlener.

Raimond Honig

Bionda Honig

Het Team

Het docententeam bestaat uit een vaste groep professionals die reeds jarenlang aan het instituut verbonden zijn en daarnaast dagelijks in de praktijk in hun expertisegebied werkzaam zijn. De trainers verbonden aan CMI hebben een didactische achtergrond en handelen conform de beroepscode van de NRTO.

Hiernaast werkt CMI met een vast team aan acteurs, examencommissieleden en adviseurs om als organisatie het leerrendement voor cursisten continue te verbeteren en te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk.

Predicaat Post-HBO Registeropleiding

Sinds 2008 heeft CMI voor zijn welbekende en gerenommeerde Leergang Credit Professional van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO) het predicaat Post-HBO Registeropleiding in ontvangst genomen en was hiermee de eerste aanbieder binnen het Credit Management vakgebied. Jaarlijks vindt er vanuit het SPHBO een recertificering plaats om het kwalitatieve onderscheidend karakter voor de Post-HBO Leergang Credit Professional te handhaven.

Raimond Honig en Bionda Honing - Credit Management Instituut
De opleiding Credit Professional is officieel geregistreerd als Post-HBO Register opleiding.

"De opleiding Credit Professional is officieel geregistreerd als Post-HBO Register opleiding."

WhatsApp chat